Kosmetiikkaa

Kosmetiikan maailma elää ja kehittyy jatkuvasti. Nykyään kaunedenhoidon perusteet kumpuavat kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Haluamme voida hyvin ja haluamme, että se näkyy! Yhä useampi meistä etsii vaihtoehtoja, joiden avulla voimme hoitaa päivittäin kehoamme mahdollisimman hellävaraisesti ja luonnonmukaisesti. Kauneusrutiinimme on yksinkertaistunut ja siinä korostuvat toimivat, laadukkaat tuotteet. Olemme uteliaita kokeilemaan, tunnemme arvomme ja haluamme tarjota kehollemme vain parasta. Tämä tervetullut trendi ottaa aina vahvemmin haltuunsa ihon hoidon lisäksi myös hiustenhoidon maailmaa. Trendi näkyy myös kuluttajatottumusten muuttumisena. Olemme jatkuvasti valveutuneempia kuluttajia ja odotamme myyjien ja alan ammattilaisten osaavan suositella juuri meille sopivia tuotteita.

Kosmetiikka ja sen turvallisuus

Naiset ovat kautta aikojen käyttäneet mitä monimuotoisempia keinoja ihon hoitoon ja ehostukseen.Post1a Ensimmäiset todisteet aiheesta löytyvät jo noin vuodelta 4 000 eaa. Antiikin kanssasisaremme tosin asettivat terveytensä vaakalaudalle – menneiden aikojen kosmetiikassa käytettiin ainesosina muun muassa elohopeaa ja lyijyä. 1800-luvulla taas meikkaavia naisia ei katsottu suotuisasti, vaan meikkaamisen katsottiin olevan rahvaanomaista ja se liitettiin jopa prostituutioon. Tuntuu aika hurjalta näin nykyajasta katsottuna, eikö vaan? Onneksi maailman mennessä eteenpäin tietoisuus lisääntyy ja teknologia kehittyy. Tänä päivänä voimme asioida lukuisissa kosmetiikkamyymälöissä asiantuntevien myyjien opastuksella tai vaikkapa istuskella mukavasti kotisohvalla turvallista, laadukasta kosmetiikkaa netistä shoppaillen.

Vaikka maailma on kehittynyt hurjilla harppauksilla, aina säännöllisin väliajoin nousee pintaan erilaisia keskusteluja kosmetiikan turvallisuudesta. Hyvä esimerkki on shampoissa usein käytetyt sulfaatit (SLS). Sulfaatteja käytetään niiden tehokkaiden, puhdistavien ominaisuuksien vuoksi. Sulfaateista ja niiden mahdollisesta yhteydestä syöpään liikkui pitkään huhuja. Nämä ovat kuitenkin osoittautuneet kaikin puolin perättömiksi. Tuotteissa käytettävät määrät ovat erittäin vähäisiä ja tuote on kosketuksissa ihon kanssa vain lyhyen hetken, joten ne eivät myöskään aiheuta ärsytystä päänahan ihoon. Suomessa kosmetiikka-alaa säädellään tarkoin asetuksin. Uusille markkinoille haluaville tuotteille tehdään tarkka turvallisuusselvitys ennen lupien myöntämistä.

Luonnollista kauneutta

Yksi tämän hetken suurimmista trendeistä, ekoystävällisyys, näkyy vahvasti myös kauneudenhoidon maailmassa. Luonnonmukaisen kosmetiikan kysyntä on jatkuvassa kasvussa. Mistä sitten luonnonkosmetiikassa on kyse? Perusajatus on, että luonnonmukaiset kauneudenhoitotuotteet eivät sisällä minkäänlaisia ihmiselle ärsytystä aiheuttavia ainesosia ja kemikaaleja. Luonnonkosmetiikkatuotteet hoitavat ihoamme hellävaraisesti mutta tehokkaasti.post1b Ihoystävällisyyden lisäksi myös ympäristö rakastaa luonnonkosmetiikkaa, sillä ainesosat ovat tehokkaasti biohajoavia. Luonnonkosmetiikka käyttäessäsi voit olla myös varma, ettei ihonhoitosi ole aiheuttanut kärsimystä kellekään – eläinkokeet eivät ole sallittuja. Luonnonmukaista kosmetiikkaa netistä etsivälle löytyy paljon valinnanvaraa. Useat luonnonkosmetiikkaan keskittyvät merkit tarjoavat asiakkaidensa käyttöön nettikaupan, josta tuotteita voi tilata kätevästi kotiin.

Luonnonmukaisuus ja hyvinvointi trendinä näkyy myös tämän hetken tavoitelluimmissa lookeissa. Esimerkiksi täydellinen Instagram-look näyttävine meikkeineen on pikkuhiljaa siirtymässä menneseen. Uudessa tyylisuunnassa tavoitellaan raikasta, keveää ja luonnollista ilmettä. Ihonhoidon merkitys korostuu tämän uuden suuntauksen myötä, sillä tyylin pohjana on kaunis, terveesti hehkuva iho. Kiinnitä huomiota puhdistusrutiiniisi – kuuluuko siihen myös ihon säännöllinen kuoriminen? Jos ei, nyt on aika ottaa se käyttöön! Panosta laadukkaaseen kosteusvoiteeseen ja kysy apua omalle ihotyypillesi sopivan voiteen valinnassa. Hyvinhoidettua ihoa ei tarvitse suotta peittää ja meikin luomiseen riittää muutamat, hyvin valitut tuotteet. Nykyään saatavilla on suuret määrät turvallisia, laadukkaita tuotteita sekä ammattitaitoista apua niiden valintaan.