Meikit

Huolellinen pohjustus on täydellisen ja kestävän meikin tärkein perusta. Meikkivoide levittyy paremmin, ja iho näyttää hehkeältä, kun se on puhdas ja hyvin kosteutettu. Primer- eli meikin pohjustustuotteet ovat täydellinen ratkaisu virheettömään ihoon. Korkealuokkainen pohjustustuote tasoittaa ihon pintaa, pitää meikin mattaisena sekä rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa. Hyvä pohjustustuote ei jätä ihoa rasvaiseksi tai kiiltäväksi, vaan torjuu bakteereita, rauhoittaa punoitusta ja lukitsee kosteutta iholle.

Ehostamiseen tarvittavat apuvälineet

post5aArkimeikki, juhlameikki tai kevyt kesämeikki – kaikki tarvitsevat huolellisen pohjustuksen ja hyvät siveltimet. Ehostajan kannattaa muistaa, että hyvä sivellin ei aina tarkoita kallista sivellintä, sillä laadukkuus ei ole aina suoraan yhdistettävissä hintaan. Laadukkaat siveltimet takaavat hyvän lopputuloksen ja ovat napakat sekä mukavat käsitellä. Huonolaatuiset siveltimet eivät levitä tuotetta tasaisesti, vaan tekevät siitä suttuisen näköisen. Huonosti puhdistetut meikkisiveltimet puolestaan kuljettavat iholle bakteereita. Siveltimet tulee pitää siis puhtaina ja kuivattaa hyvin pesun jälkeen. Meikkaajan voittamaton viisikko on: huulipunasivellin, luomivärisivellin, meikkivoidesivellin, poskipunasivellin ja puuterisivellin.

Huulipunasivellin levittää värin tasaisesti huulille ja takaa kestävän lopputuloksen. Oikeanlainen ja laadukas luomivärisivellin on muodoltaan litteä, napakka käsitellä ja kulmistaan pyöristetty. Värin levittämiseen sopii tiheä sivellin ja häivyttämiseen pullea ja pyöreä tai pullea ja leveä sivellin. Meikkivoidesivellin loihtii tasaisen ja sileän pinnan, joka suuren siveltimen avulla syntyy erittäin kätevästi. Meikkivoidesiveltimen pitää olla synteettistä karvaa, jolloin ilmavuus ei kärsi. Korkealuokkainen poskipunasivellin on pyöristetty ja levittää värin tasaisesti. Puuterisivellin takaa hyvän lopputuloksen ilman, että kasvojen iho näyttää ylimeikatulta.

Puhdista siveltimet oikein

post5bPuhdistamaton sivellin levittää aina iholle bakteereita. Siveltimet kannattaa pestä ainakin kerran viikossa ja sudit, joilla levitetään voidetta, aina jokaisen käyttökerran jälkeen. Oikeaoppinen hoito pitää siveltimet hyvinä pitkään. Siveltimien pesuun suositellaan usein hellävaraista Marseille-saippuaa, jotkut käyttävät myös astianpesuainetta, kuten rasvaa tehokkaasti poistavaa Fairya. Sivellin kostutetaan, lisätään pesuainetta ja pyöritellään kämmenellä. Huuhtelu suoritetaan aina kädenlämpöisellä vedellä. Siveltimet jätetään lopuksi kuivumaan liinan tai pyyhkeen päälle lappeelleen, jolloin liimaukset eivät kärsi.

Siveltimien pesuun on olemassa myös aivan omat eli siveltimille kehitetyt tuotteet. Mainitaan vaikkapa esimerkkinä KICKS Beautyn Makeup Brush Shampoo, joka puhdistaa siveltimet hellävaraisesti ja tehokkaasti. Kysymyksessä on nestemäinen sivellinshampoo, joka on erittäin riittoisa ja tuoksuu hyvältä. Kyseisellä merkillä on myös meikkisiveltimien puhdistusalusta, Makeup Brush Cleansing Mat, joka poistaa harjaksista epäpuhtaudet, rasvan ja ylimääräisen meikin. Tuote on valmistettu silikonista, ja se ei sisällä lateksia. Vastaava tuote löytyy monen muunkin valmistajan valikoimasta.